Robomow maaier na 5 mnd al defect product naar fabriek gestuurd en na 2 mnd wachten kwam hij eindelijk terug en toen deed hij nog minder. Of eigenlijk gezegd helemaal niets meer. Waardeloos product en... Toon meer

Zou dit product niet aanraden,in bezit van een RS 612 en op 5 jaar tijd al 3 keer de aandrijfmotoren moeten vervangen. Gelukkig is dit simpel zelf uit te voeren want de eerste keer onder garanti... Toon meer

Na 9 maanden ellende nog steeds geen oplossing.... Ikzelf, mijn schoonvader en onze hovenier hebben er dagen werk inzitten. Steeds dezelfde melding en we worden maandenlang met nieuwe “klusjes” te... Toon meer

10 jaar een grote gele probleemloze Robomow gehad (in 10 jaar alleen een accu vervangen) Nu enkele jaren een RC306😥. Na de garantieperoide alleen maar problemen, slechte service, hoge rekeningen, r... Toon meer

1,3

Zeer slecht

Robomow maaier na 5 mnd al defect…

Robomow maaier na 5 mnd al defect product naar fabriek gestuurd en na 2 mnd wachten kwam hij eindelijk terug en toen deed hij nog minder. Of eigenlijk gezegd helemaal niets meer. Waardeloos product en service

22 april 2026

Na 1 jaar laadstation stuk

Na 1 jaar laadstation stuk. Nieuwe niet te bestellen, niet leverbaar, dus moet nu volledig nieuwe set kopen.
Slechte zaak....niet oplossingsgerichte service
N.B. schrijf deze review omdat eerdere review is verwijderd !!

21 december 2025

Slechte maaier veel frustratie

Zeer slechte ervaringen met de robomow rt300 en ontzettend veel spijt deze gekocht te hebben , nooit geen robomow meer .
Je hoort er gewoon nog een maaier bij te hebben omdat de kanten slecht gemaaid worden en overal strepen blijven staan . Staat vaak niet goed op basisstation en wanneer hij terug naar basisstation wordt gestuurd staat de maaier uit . Slechte software geschreven .

28 juli 2024

derde robomow gaat ook stuk

derde robomow, derde miskoop. Het is een dom product met een dom maaisysteem en gaat STEEVAST STUK. Ik moet mezelf verwijten drie keer hiermee de fout in te zijn gegaan. Nooit meer.

9 juni 2025

Wat een oplichterij!

Het gebeurd zelden dat ik mij miskoop, maar hier heb ik wel de hoofdprijs. De eerste is 3 jaar meegegaan. De 2de: na1maand gebruis stonden de wielen los, de app ging niet meer, na2 maand ging de app weer niet meer. Maar het was geen garantie want blijkbaar kwam het serienummer niet overeen met mijn aankoopfactuur(?) U hebt een ander toestel mijnheer. Na6 maand ging de app weer niet meer en was er ‘maaimotorfdefect” wiel opnieuw los. Kostprijs 230€. Als ik niet betaalde kreeg ik mijn toestel niet mee. Heb Husquvaena besteld en bekijk met mijn advocaat hoe we dit verder aanpakken

5 mei 2025

Vanaf dag 1 is de robomow een drama

Vanaf dag 1 is de robomow een drama! Koop dit ding ajb niet. Ik heb nog een robotmaaier van een ander merk voor meer meters, die is perfect! Maar de robomow staat continu stil en krijgt dan geen verbinding meer. Hij loopt al vast op wat zand! Je bent er uren zoet mee maar hij reageert nergens op. Het is echt een waardeloos product en weggegooid geld.

6 april 2025

Nooit meer robomow

In 2018 een RC308u gekocht. Aanvankelijk ging alles goed. Na 3 jaar begonnen de problemen. Een dealer gecontacteerd, deze zijn advies was deze te vervangen door een Husqvarna. De kostprijs zou te hoog oplopen (raar zonder enig onderzoek van zijn kant?) alsook duurde het tot een jaar om onderdelen te krijgen. Het eerste was voor mij een verkooppraatje en die dealer zal aan mij dus nooit nog iets verkopen, het tweede leek te kloppen na verder opzoekwerk. Prachtige service, een robotmaaier van 3 jaar oud is dus afgeschreven? Uiteindelijk zelf het probleem kunnen oplossen, bleek een klein scheurtje in de mesbladen. Jaar nadien problemen met batterij, toch nog een extra jaar volgehouden. In het 6de jaar loopt deze continu vast met de melding E2, buiten perimeter dus, dit terwijl de robot mooi binnen zijn omgeving blijft. Duidelijk een sensorprobleem, 10 maal per dag mag je de maaier resetten en vervanging is de enige optie. De eerste jaren deed hij het nochtans redelijk goed (redelijk, want de regensensor werkt wel niet, de display was snel gedeeltelijk kapot en de wielen zijn een ramp qua doorslippen bij nat gras) qua maaien, maar voor mij nooit geen Robomow meer, hun service is belabberd en als een levensduur van 3 jaar als normaal beschouwd wordt dan koop ik wel de goedkoopste op de markt.

1 april 2024

Waardeloze Robomow RX50connect

In 2020 nieuwe Robomow RX50connect gekocht die het nu niet meer doet. Op advies van de (waardeloze) klantenservice bij dichtstbijzijnde dealer geweest, die adviseerde een nieuwe te kopen want de garantie was verlopen. Repareren werd een dure zaak. Tuurlijk joh! Ik koop gewoon weer een nieuwe binnen 4 jaar tijd. Zit nu met een maaier die geen reet meer doet omdat het moederbord kapot is. De klantenservice van Robomow is traag en onpersoonlijk en kunnen verder niets voor mij doen. Zo jammer, had liever een positieve reactie geplaatst. Maar ik zou nooit meer een Robomow kopen.

20 juli 2024

Waardeloos maaialgorithme

Het maaialgorithme is waardeloos, je kunt hem laten maaien tot je een ons weegt, maar de grasmat (10x10m vierkant) blijft er uit zien of de ratten er aan gevreten hebben.

26 augustus 2024

Slechte bouwkwaliteit, 90's technologie

Sinds 2 maanden heb ik de nieuwste Robomow RKS1500 in gebruik. Ons grasoppervlak is 400m2.
Ik was, als ingenieur, gecharmeerd door het innovatieve zwevende maaidek en de goed doordachte wielen. Daar houd het jammer genoeg bij op.

Het is eigenlijk niet meer dan een domme line tracking robot die zichzelf en zijn docking station vernietigd door hier hard tegenaan te rammen. Er zitten verder geen sensoren op.
Obstakels merkt hij op door ergens tegenaan te rijden en een stroomtoename vanuit de aandrijving te detecteren.

Wij hebben in onze tuin een schommel, waar de robot na eerste ingebruik name, meteen diepe krassen in zijn (hard plastic) bumper trok. Om de robot een beetje te sparen heb ik zelf een bumper gemaakt met een fietsband en zwarte duktape.

Nu doet de maaier het sinds twee weken niet meer. Hij laadt niet meer op. De dealer moet nog komen kijken op moment van schrijven.

Eigenlijk wil ik het liefst de maaier terug inleveren en overstappen naar een merk zoals bijvoorbeeld Stihl. Jammer genoeg hanteren zij geen "niet tevreden, geld terug" beleid.

Ook de Robomow 3.0 app is verder niet indrukwekkend. Zo kan je bijvoorbeeld de eerdere storingsmeldingen niet terugvinden. Na "ok" te hebben gedrukt, is de storing uit het geheugen.
Niet makkelijk om te storingzoeken...

Ik kan dit product dan ook echt niet adviseren!

23 augustus 2024

Koop geen robomow!

Tot aan de wettelijke garantie van 2 jaar ging alles redelijk goed. Daarna van de ene kost in de andere.
Zelfs het moederbord (325€) was aangetast door vocht en moest vervangen worden.
Dure grasmaaier, belabberde kwaliteit!

20 april 2024

Werkt meer niet dan wel

Werkt meer niet dan wel: batterij kapot, laadkop kapot, maaimotors kapot. Support duurt maanden voor er een oplossing is.

25 augustus 2023

Rommel en geen service

2 keer terug binnen 2 jaar garantie. 4x de accu vervangen, 1x de perimeter draad.

Nog nooit langer dan een maand zorgeloos gewerkt. Ding graaft ook nog kuilen in mijn gazon, omdat hij obstakels probeert om te duwen.

Slecht spul. Niet kopen.

22 juni 2023

Binnen jaar tijd drie keer gebroken…

Binnen jaar tijd drie keer gebroken disk. Blijkbaar kan rk4000pro (duurste uitvoering) niet tegen een molshoop.
Reparatie / onderdelen sturen duurt maanden!!!!
De maaier staat meer stil dan dat hij het gedaan heeft.

Totale miskoop van 2800 euro!!!

16 juni 2023

robomow rc 304 pro

Heb dit toestel gekocht in 2017. Het heeft nooit behoorlijk gewerkt. Vanaf de aankoop tot ik het vorig jaar uit gebruik genomen heb heeft het nooit 2 weken aan een stuk gewerkt zonder ergens stil te staan, meestal wanneer ik niet thuis was zodat ik telkens moest terugkeren of mijn buurman inschakelen.
Goede raad : niet kopen beter ander merk kiezen.

15 januari 2022

Robomow wel of niet?

Robomow heeft verschillende machines en een aantal van hun machines worden onder een andere merknaam verkocht. Inmiddels is Robomow overgenomen door MTD products, een bedrijf dat onder andere ook de merken Cub Cadet en Wolf Garten heeft. De machines waar veel over geklaagd wordt, de RC serie, stamt uit 2014. Die waren (en zijn) zeer matig qua betrouwbaarheid. Electronica is niet het sterkste punt. Het bouwsysteem is echter heel modulair en makkelijk te repareren als je een beetje handig bent. De nieuwste machines, de RK serie, zijn echt vele malen beter en door de overname van MTD is er ook meer budget en kennis beschikbaar om de kwaliteit op een hoger niveau te brengen. Dus als je nog moet kiezen, ga niet voor de RC/RS serie maar neem de nieuwste serie.

31 juli 2022

Is dit jouw bedrijf?