Doe het niet! De accu van de maaier was al kapot bij levering. Onder garantie een nieuwe gekregen. Nu laad de maaier, maar kan nog niet maaien. De draad, die absoluut goed is want die werkt met ee... Toon meer
één robomow gehad die op vier jaar tijd meer in panne stond dan werkte (nieuwe batterij nodig, nieuw moederbord...) ; nieuwe dealer , nieuwe robomow : reeds bij de opstart werkte hij niet : splinterni... Toon meer
Zou dit product niet aanraden,in bezit van een RS 612 en op 5 jaar tijd al 3 keer de aandrijfmotoren moeten vervangen. Gelukkig is dit simpel zelf uit te voeren want de eerste keer onder garanti... Toon meer
Na 9 maanden ellende nog steeds geen oplossing.... Ikzelf, mijn schoonvader en onze hovenier hebben er dagen werk inzitten. Steeds dezelfde melding en we worden maandenlang met nieuwe “klusjes” te... Toon meer
Geen gegevens bekend over review-uitnodigingen
Datum blijft op dezelfde dag staan
Datum blijft op dezelfde dag staan. Resultaat moet hem manueel laten starten. Wat kan het probleem zijn? Batterij of moederbord of iets anders?
Robomow en Wolf Garten ...
Toestel heeft 1 jaar gewerkt en maaide zeer goed.
Echter na 1 jaar stelde ik vocht vast achter het LED plaatje. De machine wou niet meer opstarten. Na contact met de leverancier (Robocleaner & Robomow/MTD products), werd mij meegedeeld dat schade door vocht niet onder de garantie valt. Ze beroepen zich op "het niet correct gebruik van het toestel".
Eveneens werd mij volgende meegedeeld. Ik citeer Robocleaner: "Zoals eerder gezegd, het toestel is waterdicht van bovenaf... enkel via de onderkant kan er "vocht" in komen, en ja, dit zal dan geen garantie zijn." Hierbij wordt verondersteld dat je het toestel "niet correct hebt gebruikt". Bijgevolg is het aan de consument om aan te tonen dat het toestel "correct werd gebruikt". Dit is uiteraard de rollen omkeren.
Naar service kan deze firma nog heel wat leren. Echter ik heb zelf de machine opengemaakt en inderdaad deze is niet water/vochtdicht aan de onderkant. Vocht kan makkelijk tot bij de printplaat en zorgt voor oxidatie. Voor een toestel dat buiten rond rijdt, is dit onbegrijpelijk.
ter info: Wolf Garten behoort tot dezelfde groep van bedrijven. De maairobots van Wolf Garten zijn nagenoeg identiek als deze van Robomow. Bijgevolg ook kans op vocht via onderkant.
Koop nooit een Robomow
Koop nooit een Robomow ! U bent gewaarschuwd !
Niets anders dan problemen, de ene foutcode na de andere.
Op vier jaar tijd driemaal printplaat…
Op vier jaar tijd driemaal printplaat vervangen wegens oxidatie, het is gewoon rommel en ze hebben een superslechte dienst na verkoop. Echt geen aanrader.
Robomow is waardeloos
Robomow is waardeloos , weg gesmeten geld ook de app voldoet niet de kanten worden niet meer af gemaaid , dus niet aan te raden nutteloze investering !
Waardeloze troep!!
10 jaar een grote gele probleemloze Robomow gehad (in 10 jaar alleen een accu vervangen) Nu enkele jaren een RC306😥. Na de garantieperoide alleen maar problemen, slechte service, hoge rekeningen, regelmatig een ruime week zonder grasmaaier😥. Vorig jaar een nieuwe aandrijving (279 euro ex ) nu weer knoppen die niet meer reageren. Sta op het punt hem bij Robomow door het raam te gooien!!
NOOIT MEER EEN ROBOMOW!!!
de oude types waren veel beter!!
Voor mij nooit meer een Robomow
Voor mij nooit meer een Robomow. Na net 2 jaar is mijn Robomow RC 304 U naar de knoppen. Printplaat doorgebrand en daardoor sluiting in de accu. Waardeloze service van Robomow Nederland, maar ook van de leverancier ECG Nederland BV in Apeldoorn. Ben helaas niet de enige zie ik wel. Biedt nu de RC304U aan voor de onderdelen die nog goed zijn en waarvoor Robomow een vermogen vraagt. Heb je ook een Robomow dan bij deze gecondoleerd. Heb je er nog geen begin er dan ook maar niet aan het is regelrechte veel te duur geprijsde rotzooi.
Problemen blijven zich opstapelen
Heb al 3 jaar een Robomow RC308 en alleen maar problemen gehad.
Vanaf de aankoop ondervond hij storing van een ander robotmaaier (bij de buren). Bij Robomow kenden ze het probleem, maar kunnen het niet oplossen.
begin er niet aan! Geen service!
In 4jaar tijd 3x een nieuwe robomow.
Robomow service is verschrikkelijk slecht!!
Nu 2x de rc 304 omgeruild voor een nieuwe omdat hij kapot was en niet te repareren. (Dankzij de goede service van coolblue!)
Mijn perimeter draad is gelegd door een erkende installateur, wat super was gedaan en al een jaar perfect werkte. Toch moest de draad eruit en een nieuwe (die ik opnieuw moest kopen) opnieuw leggen. Maar dit was niet het probleem, heb ik ze vooraf al duidelijk uitgelegd maar ik moest niet eigenwijs zijn. Na dit gedaan te hebben, deed de maaier het nog niet. Daarna werd er niet meer gereageerd op mijn mail. Zou teruggebeld worden, ook niet gebeurd.
Gelukkig gekocht via coolblue die wel gelijk SERVICE geeft en het probleem oplost.
Koop nooit een robomow!
Elke dag geniet ik van mijn Robomow…
Elke dag geniet ik van mijn Robomow wanneer deze weer uit zijn station rijd. Hij heeft inmiddels zijn eigen naam en doet zijn werk perfect. Ik raad mensen aan om ook zo’n ding te kopen maar niemand doet dit omdat ze, denk ik, de recensies lezen. Ik sta versteld van de slechte recensies en begrijp hier niets van. Ik heb een RC304u. Misschien ligt het aan mijn kwaliteit van installeren. Wel de stappen volgen bij het installeren en goed het boekje lezen! Succes !
Robomow niet echt aan te raden
Ik schrik bij het lezen van alle reviews dat ik niet de enige ben die niet tevreden is over de Robomow. Had ik de reviews maar vóór de aankoop gelezen. Van bij het begin valt de Robomow te pas en te onpas stil, te midden het gazon, zonder enig obstakel in de buurt. Ik denk dat ik nog nooit 5 dagen op rij geen problemen heb gehad... Deze week valt hij om de 10 minuten stil en moet ik telkens manueel herstarten. De Robomow begon na een maand ook veel lawaai te maken. Blijkt dat het de bovenste groene beschermkap is die niet goed genoeg vastklikt en daardoor heel erg trilt tijdens het maaien. Ik ben het nu ook beu en wil hem terugbrengen na 5 maanden gebruik, maar als ik onderstaande reviews lees over de support... zucht! :-(
Robomow rx20u miskoop
Juni 2018 een rx20u gekocht.
Al vanaf het begin viel hij ongeveer om de 5 minuten stil, om na een minuut terug te beginnen.
Het toestel opgestuurd en laten updaten. Daarna viel het al minder stil.
Na 13 maanden reed hij nog 15 minuten en moest hij terug 16 uur opladen. Weer opgestuurd, blijkbaar batterij al stuk. 2de update gekregen en een nieuwe batterij moeten betalen. (Batterij heeft maar 1 jaar garantie).
Nu rijdt hij terug langer rond, maar valt opnieuw om de 5 minuten stil.
Dit is echt een miskoop. Bezorgt u alleen maar stress en blijft geld kosten.
Klantendienst trekt ook op niet veel.
Ge moet het toestel iedere keer maar opsturen zonder verdere uitleg.
Ik heb ondertussen terug een benzinemaaier aangeschaft. Dat werkt tenminste.
Dikke schande!!
Alleen maar problemen met de Robomow…
Alleen maar problemen met de Robomow gehad. Ik heb dit aan laten leggen door een bedrijf, maar loopt constant vast. Robomow is in 3 jaar tijd 5 keer opgestuurd. Ze komen niet met een oplossing, slechte service.
3 keer stuk in 4 jaar
WANNEER HET NIET STUK IS..., is de robomow een prachtig toestel,
Ik heb het toestel 4 jaar en voor de derde keer is er iets stuk. Het eerste jaar is de prinplaat doorgebrand van het basisstation, na zelf uit te meten (hopelijk bent u een ingenieur :-) ) en heel wat gedoe heeft de klantendienst een nieuw stuk opgestuurd (ongeveer drie weken geen grasmaaier). Het volgende jaar was de printplaat van het toestel zelf helemaal dolgedraaid. Dan mocht ik zelf het toestel gaan opsturen (de doos past niet in een normale auto-koffer, dus leuk is anders; weerom 3 weken geen grasmaaier). Dan een jaar geen problemen gekend en nu opnieuw de printplaat van het basisstation stuk... Ik heb net de klantendienst van Robomow gebeld, met als antwoord: "ah we kennen u niet" (blijkt dat ze maar 2 jaar hun database bijhouden...) en vervolgens "ga naar een servicepunt, we geven maar 1 jaar garantie" (wettelijk volgens mij minstens 2 jaar?) Er is geen enkele schaamte omtrent hun triestige product dat om de haverklap de geest geeft...
KOOP NOOIT EEN ROBOMOW!!!
KOOP NOOIT EEN ROBOMOW!!!! Sowieso is de kwaliteit ondermaats en zal hij het zeker geen 2 jaar uithouden zonder problemen. Als de problemen eenmaal beginnen maak je kennis met de klantendienst. (of wat daarvoor moet doorgaan) Een helpdesk, bevolkt door vrouwen zonder enige vorm van technische kennis, lomp, irritant, gemeen, die je af snauwen alsof je het zelf maar moest weten dat je ooit zo stom was een Robomow in huis te halen.
Nogmaals: DOE HET NIET!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! NOOIT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! NEVER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Dramatische service. Lachwekkend voorbeeld van kastje naar muur.
In eerste instantie leuk apparaat.
Als daarna de ellende begint krijg je spijt dat je niet naar andere reacties onder reviews hebt geluisterd.
De officiële reviews van leveranciers en (semi-)professionele testers zijn allemaal positief, net zoals nieuwe gebruikers in eerste instantie allemaal positief zijn.
Als de problemen eenmaal beginnen ben je klaar; je komt in de bodemloze (gebrek aan) support-put van Robomow en daar kom je niet meer uit.
Uiteindelijk blijf je zitten met een te dure groene doos.
Niet kopen.
ZEER slechte service!
Robomow gekocht bij de Welkoop.
Vanaf het begin problemen met de accu.
Robomow zegt eerst: Terug naar de winkel, dan weer ophalen in de winkel, dan telefonisch contact, dan mailen, dan een te drukke technische dienst. Maar nog steeds geen goed werkende maaier...
Maaier terug naar de Welkoop die voor ons de "onderhandeling" over nam, hier gooien ze dan de telefoon erop...van de Welkoop uiteindelijk ons geld terug gekregen (na 5 weken ellende!).
Top Robomow dat je zo met je klanten om gaat, Niet natuurlijk!
Geldklopperij of boerenbedrog
Heb sinds 3 jaar een Robomow MC500 die niet naar behoren werkt , dient 10 maal uit te rijden alvorens een terrein van 300 m2 helemaal is gemaaid en rijdt zich ook regelmatig vast terwijl ik haast een rechthoekig terrein heb zonder enige hindernis.
Op de koop toe laat er nu een tandwielkast het afweten ( met eigen serie- en productnummer), maar Robomow stuurt de hele aandrijving op : motor en twee tandwielkasten voor het aardige bedrag van om en bij de 300 euro.
Fraai is dat ....
Slechte klantenservice
Slechte klantenservice. Steeds weer dezelfde vragen moeten beantwoorden, geen reactie, na telefoontjes steeds de belofte dat maaier nagekeken gaat worden en dat ze contact gaan opnemen om hem op te halen. Dan horen we weer week niets en als we weer bellen kunnen ze afspraken niet terugvinden. Inmiddels 7 weken verder...
Nu vijf jaar een Robomow
Nu vijf jaar een Robomow. Slechts 1 jaar zonder problemen. De software, de Nozzle en nu weer de aandrijfmotor kapot. Er zijn ook geen onderdelen leverbaar. Je moet als er een tandwieltje kapot is de hele unit vervangen. Wat een ellendige machine. Gewoon nooit kopen.