Wat een graf-organisatie. Bekleding van karton gemengd met het tapijt van een oost-europees hostel die al in 1940 faillessement had aangevraagd. Een zitting zo dun dat je na tien minuten d... Toon meer

Uitermate onvriendelijke trein manager ‘Michel Peeters’. Hopelijk kom je hem niet tegen op je trein bezoek!!! Hij vond het nodig en gepast om neerbuigende commentaar te richten aan een bende van 7 jon... Toon meer

440,- betaald voor treintickets naar Parijs. Er was nog ruimte om te annuleren. Omdat er onder elkaar het bedrag van 220,- stond, heb ik het met 1 knop geannuleerd. Wat blijkt? 220,- ANNULERI... Toon meer

1. Treinticketbedrijf

Informatie afkomstig van verschillende externe bronnen

Holidays and week-end breaks to Paris, Amsterdam, Cologne and northern Europe cities. Business and leisure trips. Train schedule and special offers, purchase your train tickets

1,3

Zeer slecht

Heeft nog niet op negatieve reviews gereageerd

Wat een graf-organisatie

Wat een graf-organisatie.

Bekleding van karton gemengd met het tapijt van een oost-europees hostel die al in 1940 faillessement had aangevraagd. Een zitting zo dun dat je na tien minuten dacht dat je ruggengraat belasting ging heffen. Dan nog de rugleuning. Verstellen was mogelijk, maar enkel in theorie – zoals het communisme.

De app? Een digitale nachtmerrie, zo leeg van informatie dat het haast kunst werd. Geen perron, geen duidelijkheid, slechts loze tijdsaanduidingen en SMS’jes die arriveerden alsof ze per ansichtkaart uit 1912 waren verstuurd.

En als absoluut dieptepunt: de champagne. Een lauwe, bubbelende belediging, waarschijnlijk gebotteld in de kelder van een tankstation. Het had meer gemeen met tweedehands Mondwater dan met Moët.. Het enige feestelijke eraan was het moment dat ik stopte met drinken.

Een reis zonder richting, service zonder ziel, en comfort zonder bestaan — een monument van mislukking op rails.

Á bientôt Thalys!

18 juni 2025

Zeer gedateerde Eurostar/Thalys van Parijs naar A'dam

Een vertraagde trein van anderhalf uur kan gebeuren en de informatie voorziening was prima. Maar als je in de TGV in Frankrijk hebt gezeten en je stapt op Gare du Nord over op de Thalys/Eurostar naar Amsterdam dan waan je je in de jaren 80. Oude stinkende meuk en zeer gedateerde trein. Dit doet geen recht aan de doorgaans hoogstaande (OV) voorzieningen in NL en is zeker geen visite kaartje voor internationale treinen van en naar NL

18 april 2025

Kans op urinegeur: 50%

Let op: je heb in deze treinen 50% kans dat het je hele reis naar urine ruikt, want zover reikt de stank van de toiletten. Als je in een dag of twee heen en weer reist naar Parijs heb je dus een grote kans dat je zes uur in urinestank moet doorbrengen. Het maakt daarbij overigens niet uit of je 1e klas, comfort of economy reist.

Dat je internet zou hebben op deze treinen, of 'sneller internet' bij 1e klas is overigens een grapje. Als sinds de Thalys rijdt, is er af en aan verbinding maar nooit echt internet, laat staan snel internet.

24 september 2023

Telefonisch onbereikbaar

Telefonisch onbereikbaar. Belgisch informatienummer kost €0,30 per minuut, maar geen respons. Kennelijk alternatief verdienmodel...

26 september 2023

Onprofessioneel onvriendelijk

Heenweg: een medewerkster van Thalys heeft ons op de verkeerde trein gezet! Wij stonden bij het juiste perron in Antwerpen op onze trein te wachten. Er stond een eerdere trein en zij duwde ons letterlijk de trein in. Mijn commentaar was; een half uur eerder vertrekken? Zij bekeek onze geprinte tickets waar met heel grote letters ANTWERPEN - PARIJS op staat. Een half uur later horen wij door de speakers: Welkom in Nederland, Rotterdam. Bedankt professionel Thalys personeel! Ik kwam met mijn kind van 5 jaar oud, 's avonds om 23:30 aan in Parijs in plaarts van 17:00 uur.
Terug weg: zeer onvriendelijk personeel en trein manager! Heb helaas geen naam van deze mensen, maar als je je baan niet leuk vind zoek dan wat anders! Zo onbeleefd tegenover klanten, zuchten, steunen, kortaf zijn, met de ogen rollen. Stug Farns en Engels blijven praten terwijl ze zelf Nederlandstalig waren. Tot ovemaat van ramp werd er NIET omgeroepen dat we op station Antwerpen waren gearriveerd en moesten we haastig de trein uit waarbij een tasje met bankpas achterbleef. Direct bij perron personeel Thalys gemeld. Kunnen niet eens contact opnmemen met trein manager of iets dergelijks. Zelf melding gedaan bij NS Nederland.
Gelukkig de volgende dag wel een vriendelijke medewerker aan de telefoon van Thalys maar die kon niets doen. Conact opnemen met Thalys is vrijwel onmogelijk inderdaad.
Vooruit bij deze: de schoonmaak dame en de jongen achter de bar aan boord waren super vriendelijk en professioneel, die krijgen 5 sterren van mij

5 augustus 2023

Afschuwelijke Ervaring met Thalys

Een recente reiservaring met Thalys heeft me volledig doen twijfelen aan hun professionaliteit en betrouwbaarheid. Mijn trein van Parijs werd geannuleerd, wat ons dwong om onverwacht in Parijs te overnachten. Thalys verzekerde ons dat ze de kosten van het verblijf en de reiskosten zouden vergoeden, maar dit bleek later een loze belofte te zijn.

Na het indienen van de benodigde documentatie en het ontvangen van een bevestiging dat alle informatie was ontvangen, viel er een ijzige stilte. Ondanks herhaalde opvolgingsmails - vijf om precies te zijn - was er geen enkele reactie van hun kant. Dit gebrek aan communicatie en klantenservice is ronduit schokkend en onacceptabel.

De problemen beperken zich echter niet tot de administratieve puinhoop. De staat van de treinen zelf is ook verre van acceptabel. Het interieur is vies en versleten, alsof er jarenlang geen enkel onderhoud is uitgevoerd. Alsof dat nog niet genoeg is, is het altijd verstikkend heet binnenin, wat de reis tot een onaangename en ongemakkelijke ervaring maakt.

Na deze ellendige reiservaring kan ik eerlijk zeggen dat ik nooit meer met Thalys zal reizen. Ik raad iedereen ten zeerste af om hun diensten te gebruiken. Als ze niet eens in staat zijn om basale klantenservice te bieden en fatsoenlijk onderhoud aan hun treinen te plegen, dan is het duidelijk dat ze hun klanten niet serieus nemen.

Het wordt hoog tijd dat er een serieuze concurrent op de markt komt, die wel geeft om de tevredenheid en het comfort van de passagiers. Thalys heeft bewezen dat ze niet de moeite waard zijn, en ik kijk uit naar de dag dat er een beter alternatief beschikbaar is.

7 augustus 2023

Voldoen niet aan hun voorwaarden

Bij de voorwaardes van mijn geboekte tickets staat dat ik het kan omruilen of annuleren. wanneer ik dit wil doen krijg ik constant een fout melding. Wacht tijd aan de telefoon is 17min lang. Het kost 0,30eur per minuut om te bellen. Ik probeer online te spreken met een Chat Bot die net uit 2005 komt. Verder is het onmogelijk om met Thalys te spreken. Ik haat deze maatschappij meer en meer want dit is niet de eerste keer.

5 juli 2023

Leugenaars

We proberen al een maand op elke mogelijke manier contact op te nemen met Thalys om de beloofde declaratie van taxikosten te regelen, maar ze negeren je totaal. Gewoon net zo lang wachten totdat mensen het opgeven!

4 juni 2023

9 uur gedaan over Brussel -Amsterdam!

9 uur gedaan over Brussel -Amsterdam!! We hebben 6,5 uur stil gestaan! Kregen 2 flesje water, weinig informatie en een vreselijke slechte oplossing voor het probleem. Werden uiteindelijk op een soort rangeerterrein gezet om daarna weer terug naar Antwerpen te gaan om eindelijk na 5 uur stil staan naar Amsterdam te rijden. Vluchten gemist / afspraken gemist en om 22.00 aankomen! Vreselijk geen eten geen snelle oplossing. Ook geen alternatieven presenteren. Nooit meer Thalys!

22 juni 2023

Onbetrouwbaar

Een paar dagen voor de rit, trein plots afgeschaft. Proberen contact op te nemen zonder succes. Geen service naar klanten toe. Onbetrouwbaar.

19 juni 2023

Klantenservice is drama!

Op zondag 14 mei heeft de trein stil heeft gestaan nadat het een hert had geraakt, hier kan de Thalys in principe niets aan doen. Dat wij 2 uur hebben stilgestaan in een weiland, omdat de machinist niet mocht uitstappen, overigens ook niet.

Alles wat daarna heeft plaatsgevonden verdient niet de hoofdprijs.
Een simpele berekening had uit kunnen wijzen dat wij nooit verder hadden gekund dan Brussel (wij zouden in Rotterdam uitstappen).

Dit werd pas aangegeven op station Brussel om 0.05 uur. Als ik dit eerder had geweten had ik iets kunnen regelen zodat ik zou worden opgehaald in Brussel.
Of beter nog, er hadden bussen door de Thalys kunnen worden geregeld die het laatste stuk zouden rijden.
Dat we niet verder konden omdat de machinist niet verder mocht vanwege haar uren hoorden wij later pas in de trein rond 0.05 uur, toen deze op Brussel station stond. Toen was er weinig meer mogelijk om te regelen.
Het aanbieden van een taxi rit a 60 euro en een hotelovernachting van 170 euro per persoon was genereus. Deze laatste optie hebben wij dan ook genomen, om 's ochtends de eerste trein weer te pakken richting Rotterdam.

Gevolgen waren voor ons dat we een hotel overnachting hebben betaald en beide onderbetaald verlof hebben moeten opnemen.
Omgerekend voor ons heeft het extra nachtje en vrije ochtend 400 euro gekost.
Vervelend allemaal, maar dat is nog niet het ergste. Het geld terugkrijgen van Thalys is een drama. Ze komen niet verder dan een teruggave van 1 van de tickets van 68 euro (wij zijn met z'n 2-en). Op de mail wat ik moet doen om ook het 2de treinticket terug te krijgen of nog beter mijn hotelovernachting terug te krijgen, krijg ik simpelweg geen antwoord.

Dat ik op deze manier achter mijn eigen geld aan moeten vind ik zacht gezegd een schande.
Ik voelde mij in de trein op station Brussel niet serieus genomen, maar de klantenservice van de Thalys heeft er inmiddels nog een extra draai aan weten te geven.

Klanten in hun hemd laten staan vind ik dan zonder twijfel ook 5 sterren waard.

14 mei 2023

Stoel vinden en WC's

Waar mogelijk reis ik met de trein internationaal en dus ook 4-5 keer per jaar met de Thalys. Het is altijd weer een opgave om je stoel te vinden. Je moet dus heel goed buiten kijken om te zien welke coupe het is en dan binnen om je stoel te vinden. Meestal ga ik maar ergens zitten en dan hoop ik dat er niemand de stoel komt opeisen. Daarnaast zijn per definitie de WC's smerig, is er geen zeep en stinkt het. Ter info: ik reis altijd 1e klas.

22 mei 2023

Op tijd met THALYS…

Helaas weeral een negatieve ervaring met Thalys.
Volgens mij is het niet de regel, maar de uitzondering dat men met de Thalys op tijd komt !
Echt slecht.

12 mei 2023

Weer een kapotte Thalys

Weer een kapotte Thalys. Eigenlijk begin ik steeds meer te twijfelen aan of de Thalys niet inferieur is aan NMBS/NS voor het traject Amsterdam/Schiphol - Antwerpen Brussel. Hoge kosten slechte service!

27 maart 2023

Ondermaatse service , Foei !

Premium seat geboekt: echt vuile zetels, beschimmeld eten, wat is dit ? Structurele laksheid ? Neemt iemang van het Thalys management ooit de trein ? Foei !

20 maart 2023