Wat een graf-organisatie. Bekleding van karton gemengd met het tapijt van een oost-europees hostel die al in 1940 faillessement had aangevraagd. Een zitting zo dun dat je na tien minuten d... Toon meer

Een vertraagde trein van anderhalf uur kan gebeuren en de informatie voorziening was prima. Maar als je in de TGV in Frankrijk hebt gezeten en je stapt op Gare du Nord over op de Thalys/Eurostar naar... Toon meer

Uitermate onvriendelijke trein manager ‘Michel Peeters’. Hopelijk kom je hem niet tegen op je trein bezoek!!! Hij vond het nodig en gepast om neerbuigende commentaar te richten aan een bende van 7 jon... Toon meer

440,- betaald voor treintickets naar Parijs. Er was nog ruimte om te annuleren. Omdat er onder elkaar het bedrag van 220,- stond, heb ik het met 1 knop geannuleerd. Wat blijkt? 220,- ANNULERI... Toon meer

1. Treinticketbedrijf

Informatie afkomstig van verschillende externe bronnen

Holidays and week-end breaks to Paris, Amsterdam, Cologne and northern Europe cities. Business and leisure trips. Train schedule and special offers, purchase your train tickets

1,3

Zeer slecht

Heeft nog niet op negatieve reviews gereageerd

Thalys biedt (letterlijk)waardeloze genoegdoening

Op de terugweg van Parijs naar Amsterdam (eerste klasse) zat ik naast een ventilatierooster waaruit een vervelende voortdurende 'tik' te horen was. De hoofdconducteur onderkende het probleem en verwees me naar een andere plaats, die niet door anderen geclaimd zou worden gedurende het vervolg van de reis - volgens haar. Helaas stond er na station Antwerpen een stel dat mijn zitplaats claimde, op een niet heel vriendelijke manier, en de hoofdconducteur kon dit verder niet oplossen. De klantenservice biedt me als genoegdoening een e-voucher, 12 maanden geldig, maar ik reis maar een enkele keer met de trein naar Parijs (eens in de 10 jaar) en heb daar dus niets aan. Verdere genoegdoening wordt niet geboden, en dus ben ik niet geholpen.

3 maart 2023

Weer een fantastische ervaring!

Afgelopen voorjaarsvakantie ben ik met mijn jongste zoon een paar dagen naar Parijs geweest. Op dinsdagmiddag (13.34 uur) heen, donderdagavond (19.25 uur) terug. Gereisd met Thalys. Tot volle tevredenheid.
Op de heenweg had de trein 5 minuten vertraging, dat me keurig werd medegedeeld via een e-mail. De reis verliep prima, in Brussel werd een ander treinstel aangekoppeld, dat nog een 8 minuten extra tijd kostte. We arriveerden om 16.57 uur aan, een vertraging van rond de 20 minuten. Voor ons was dat geen probleem! (Een deel van de vertraging -een minuut of 5- wordt veroorzaakt door het stuk spoor ter hoogte van Roelofarendsveen; dit is niet verwijtbaar aan Thalys!)
De reis verliep verder prima: heel comfortabel, snel en we hadden mooi weer. Tussen Brussel en Parijs hebben we een biertje gedronken in de bar, een praatje gemaakt met de barman en naar buiten gekeken over het mooie Franse heuvellandschap: een soort Zuid-Limburg in het groot. Bij de bar ook alvast een paar kaartjes gekocht voor de metro in Parijs. Fijne service: kun je bij aankomst desgewenst direct in de metro stappen. Omdat het zulk mooi weer was, zijn we lopend naar het hotel gegaan.
Het toilet waarvan ik gebruik maakte was schoon, net als onze zitplaatsen. Reizen met Thalys is een prettige en fascinerende ervaring. Het blijft ontzettend gaaf om met zo'n hoge snelheid (ik zag 299 km/h op de app) door Nederland, België en vooral Frankrijk te razen. In alle comfort.

Op de terugweg dezelfde ervaring, toen vertrok de trein vanuit Parijs zelfs een minuut eerder (19.24 uur) en kwamen we om 22.30 uur aan op Schiphol: reistijd van 3 uur en 6 minuten! Dat is super snel. (Inclusief het ontkoppelen van de treinstellen in Brussel!!) Beide keren reden we "vooruit." Dat is net iets prettiger dan "achteruit." (Hoewel we dat niet heel vervelend vinden.)

Ik ben super tevreden over Thalys. Eind april en begin juli hoop ik weer naar Parijs te gaan en uiteraard: weer met Thalys!

4 maart 2023

Thalys weet steeds weer teleur te…

Thalys weet steeds weer teleur te stellen. Nu is er weer een staking op komst bij de Zuiderburen. Vrijdag heb ik een promotie aan de Vrije Universiteit in Brussel. De Thalys rijdt niet..

In de afgelopen twee jaar strandden vele reizigers en vielen treinen uit. Je krijgt dan een mailtje dat je moet bellen om je geld retour te krijgen. Maar, Thalys is telefonisch onbereikbaar en onbetaalbaar (het kost 30 cent per minuut).

Waarom kan dat niet gewoon digitaal? Als je het digitaal probeert zijn de kosten van 'annulering' even hoog als de ticketprijs. Ik snap wel dat ze willen dat je belt. Dat lukt niet en dan heb je geen recht op een vergoeng.

Als consument hebt je bij Thalys (en andere internationale treinaanbeiders) geen enkele rechten. Van alle gecancelde reizen in de afgelopen vijf jaar is het mij geen enkele keer gelukt de tegoedbon te gebruiken of mijn geld terug te krijgen. Oplichterij! En ze komen er keer op keer mee weg. Volgende keer weer het vliegtuig?

Internationaal treinreizen gaat moeizaam. Het FD schreef een scherpe review over de ervaringen van gebruikers met de snelle trein tussen Amsterdam en London: ‘De harde werkelijkheid is dat de trein altijd met acht lege rijtuigen vertrekt. Dat is niet omdat er geen animo voor is, maar de controle van paspoorten en bagage in Amsterdam is een grote hindernis’. Het FT schrijft over internationale treinen: Europe’s HSR network is “an ineffective patchwork of poorly connected national lines”. International reizen met de trein is geen feestje.

De internationale reiziger moet centraal staan in de ‘customer journey’ van de spooraanbieders. Dan krijg je mij, en mijn collega’s, misschien echt uit het vliegtuig. Ik wil dolgraag. Maar, Thalys weet elke keer weer teleur te stellen.

5 maart 2023

Traumatische ervaring

Die ochtend via NS international tickets gekocht. Ik heb een mail, bevestigingsnummer EN stoelnummer ontvangen. Maar achteraf bleek er een storing te zijn bij de Thalys waardoor tickets niet goed doorkwamen. Bij controle was dit dus niet voldoende. De treinmanager Nico heeft mij toen onmenselijk behandeld en werd gelijk verbaal aggresief. Hij dreigde mij de trein uit te zetten, ondanks ik had betaald, stoelnummer en bevestigisnnummer kon aantonen. Ik wilde NS international bellen voor opheldering. Toen ik een medewerker aan de lijn had, was Nico verdwenen en kwamen we op Antwerpen aan. Hier ben ik achtervolgd door 2 man sterk security die mij ook nnog eens als een crimineel behandelenden terwijl ik alles kon aantonen dat ik netjes had betaald. Was een erg traumatische en emotionele ervaring. Na contact opgenomen te hebben met de Thalys is er niks van begrip. Ik voel me daarom totaal niet gehoord EN heb ook nog eens onterecht een boete ontvangen. Mijn werkgever betaald en ik kan alles van de mail, betaling etc. aantonen, dus ik vind het een bizarre sitautie. Een onterechte boete EN een verschrikkelijke manier van met mensen omgaan.

6 februari 2023

Thalys/EuroStar? Nooit meer!

Over minachting voor je klanten gesproken...

Op 9 juni 2022 per Thalys/EuroStar van Amsterdam naar Londen gereisd. Thalys vertrekt 's morgens met vertraging vanaf Amsterdam CS en loopt onderweg naar Brussel-Zuid nog meer vertraging op. Daar zien overstappende reizigers de EuroStar van 08.52 uur naar Londen St. Pancras nog klaarstaan, maar baliepersoneel EuroStar weigert ons door te laten. In plaats daarvan worden we omgeboekt naar de EuroStar van 12.56 uur: vier uur (!) vertraging.

De EuroStar van 12.56 blijft vervolgens nog 20-30 minuten staan wachten op de Thalys uit Amsterdam, die kennelijk ook al vertraging heeft. Op weg naar Londen loopt de EuroStar verder tijdverlies op: uiteindelijk komen we niet om 09.57 (UK tijd) aan, maar rond 15.15 uur. Ruim vijf uur weggegooid. Zonde van ons eerste dagje Londen!

Claim ingediend bij NS International. Het duurt uiteindelijk zès maanden voor we - na herhaaldelijk telefonisch informeren - vernemen dat we 'uit coulance' het enorme bedrag van € 12,50 in vouchers ('naar boven afgerond', schrijft Lieneke Bouma, hoofd NS Klantenservice, er nog bij) krijgen uitgekeerd/gecompenseerd.

EuroStar weigert iedere aansprakelijkheid, want de Thalys arriveerde gewoon te laat op Brussel-Zuid, maar was wel zo 'coulant' (ook alweer: geautomatiseerde woordkeuze van mevrouw Bouma) om ons 'kosteloos' om te boeken.

Je voelt jezelf als klant toch bepaald niet serieus genomen, als je ruim vijf uur later op bestemming arriveert en daarvoor na een half jaar met € 12,50 in vouchers wordt 'gecompenseerd'.

Thalys/EuroStar? Nooit meer!

14 december 2022

Prima rit

Prima rit van Amsterdam Centraal naar Gare du Nord. Zitplaats was schoon en comfortabel, had misschien iets ruimer gekund. Enige minpunt vond ik dat ik op Gare du Nord 2 keer door poortjes moest die niet open gingen met de QR die ik op mijn mobiel had staan. Snel achter iemand aanlopen was de oplossing. De (slechts) tien minuten vertraging die we opliepen werd keurig via de mail aangekondigd.

24 november 2022

Klantvriendelijkheid???

De Franse TGV, geen fijn bedrijf..Had een stoel gereserveerd, en betaald (interrail). Maar was niet genoeg, moest 50 euro extra betalen. Vreemd, en zeer klantonvriendelijk..

30 juli 2022

Retour Schiphol - Paris Nord

Op voorhand werd er een trein geannuleerd en moesten wij onze reis opnieuw booken, tot twee keer aan toe. Op de heenreis waren onze stoelen dubbel geboekt en konden wij geen zitplaatsen vinden. Op de terugreis werkte de ventilatie niet en liep de temperatuur van de volle wagons hoog op. We kregen twee flesjes water als excuus. Afgezien van dat het zo een onaangename reis werd, voelde het ook onprettig dat er geen luchtverversing was in een periode dat het Corona virus weer de kop opstak.
Tot slot zijn wij nu al bijna 1,5 maand en twee ergerlijke telefoontjes verder en is mijn klacht nog niet afgehandeld. Als ik hier een opmerking over maak dan is de reactie van de Klanten "service"; "Uw dossier is niet zo ingewikkeld er zijn mensen met nog ernstigere klachten en er zijn duizenden dossiers op dit moment, u moet nog maar even geduld hebben". Kortom zowel de aanloop, de reis als de nasleep is een ervaring met de Thalys tenenkrommend slecht!

7 november 2022

Beloven maar niet nakomen

Na ruim 3 uur in de trein op het station Gare du Nord gewacht te hebben, vertrok de trein eindelijk maar met de mededeling dat hij maar tot Brussel gaat en iedereen daar een hotel kan nemen op kosten Thalys. Volgende dag mochten we dan weer verder met de Thalys. Op de website zou staan hoe je kunt declareren. Zodra je het soort ticket aanvinkt verdwijnt de mogelijkheid om bestand toe te voegen, dus hotel kun je niet toevoegen en de kosten dus ook niet terugvragen. Op e-mail wordt niet gereageerd. Schandalig mensen zo op kosten te jagen.

17 oktober 2022

Hoezo vertrekken vanaf Amsterdam CS.

Trein zou vertrekken vanaf Amsterdam centraal. 20 min. voor vertrek staat er op de matrix borden plotseling " Trein van 15.15 vertrekt vandaag niet". Blijkt het vertrekpunt te zijn verplaatst vanaf Schiphol. Dat moet je allemaal zelf uitzoeken en zien dat je binnen een half uur op Schiphol komt.
En dan wel een dag van te voren doorgeven dat er een vertaging is van 5 minuten bij parijs i.v.m. werkzaamheden aanzet spoor.
Slechte informatie, ook op Schiphol!
Een hoop gedoe en stress. Geen reclame voor Thalys, voor mij niet weer!

24 oktober 2022

Afdeling klantenservice van Thalys maakt winst op bellende klanten.

Op 07 SEP 22 15:30 uur was ik in Parijs op vakantie en checkte toevallig mijn mail. Ik zag dat mijn terug reis van 09 SEP 22 06:15 niet verder zou rijden dan Brussel.

Mijn eindbestemming was Amsterdam en maakte mijn flinke zorgen hoe ik terug zou moeten gaan! Het telefoonnummer wat werd vermeld in de e-mail heb ik meteen gebeld en dat is waar de ellende begon. Ik heb 1,5 uur in de wacht gestaan voor dat ik werd weggedrukt. Ik dacht dat er iets mis was gegaan dus ik probeer het nog een keer BAM! weer 1,5 uur in de wacht en werd weer weggedrukt hierna was de klantenservice gesloten. Ik dacht bij mezelf ik probeer het morgen (08-SEP-2022) opnieuw dan kan ik nog een beetje genieten van me vakantie.
Volgende ochtend breekt aan en ik besluit Thalys weer te bellen op het bijgevoegde nummer en weer hetzelfde verhaal na 2 uur in de wacht word ik weer weggedrukt. Toen raakte ik in paniek ik heb Thalys via verschillende social media kanalen proberen te bereiken en kreeg gaan gehoor of kans om mijn reis om te boeken of te annuleren of te vragen wat er met de kosten zou gebeuren die niet zijn gemaakt tussen Brussel en Amsterdam.

Vandaag 15 SEP 2022 heb ik mijn wekker gezet om 0700 (omdat op de website stond dat de klantenservice dan open gaat) en heb ik meteen gebeld. Na het hele keuze menu kreeg ik te horen dat de klantenservice pas 0830 open gaat. De klok sloeg 0830 en ik heb ze meteen gebeld EINDELIJK na 20 min in de wacht kreeg ik iemand aan de telefoon "iemand" wou ze naam niet zeggen dus we noemen hem "iemand". "iemand" vond dat ik mijn reis had moeten annuleren of verplaatsen. Ik probeer "iemand" uit te leggen dat ik hun probeer te bereiken via verschillende kanalen en nummers en dat ik niemand te pakken krijg. "iemand" probeerde me uit te leggen dat dat mijn probleem was aangezien hun het te druk hebben. "iemand" vond dat ik mijn geld niet terug kan krijgen van mijn niet gemaakte reis tussen brussel en Amsterdam omdat ik niet op tijd was. "iemand" zei dat als ik het maar nog een keer moest proberen via Facebook want daar was nog 1% kans.

Persoonlijk ben ik van mening dat de klant altijd koning is vooral als ik de doelen van een klantenservice niet kan behalen. Ook weet ik dat ik vast niet de enige ben na het lezen van alle reviews. Ik vind ook 30 CT per minuut vragen terwijl je weet dat klanten je gaan bellen na het annuleren van een treinreis SCHANDALIG!

9 september 2022

Geen restitutie voor deel van reis die ik niet heb kunnen maken door Thalys

Thalys besluit op 9 september geen treinen van en naar Nederland te laten rijden. Hierdoor moest ik op Brussel opstappen ipv op Rotterdam. Thalys geeft geen restitutie voor het deel van de reis dat ik niet heb kunnen maken (Rotterdam-Brussel).

Ik had moeten annuleren of omboeken, maar dat kon ook niet, want Thalys was na hun annuleringsmail volledig onbereikbaar. Heb meer dan een uur in de wacht gestaan en het toen opgegeven.

9 september 2022

Diefstal en slechte service

Ik had vooraf een reis geboekt en betaald bij thalys. Echter misde ik door omstandigheden de geboekte trein. Ik moest een nieuw kaartje kopen, vervelend maar begrijpelijk. Echter is er vervolgens geen enkele manier om het al betaalde bedrag voor de gemisde trein terug te krijgen. Als je hierover in gesprek gaat met de "treinmanager", die overigens erg slecht Nederlands en Engels spreekt, krijg je op zeer onvriendelijke wijze te horen dat een vergoeding niet mogelijk is en dat dit het protocol is. Als diefstal je protocol is, klaag ik je graag aan.

30 augustus 2022

Personeel is gewoon zo onvriendelijk

Personeel is gewoon zo onvriendelijk, niet meedenkend, en absoluut niet service gericht.
Dat er vertragingen zijn, kan gebeuren. Ook niet door jullie schuld. Maar zo met je klanten omgaan…ongelooflijk. Overstap gemist, moest me melden bij de ”trainmanager”. Als antwoord kreeg ik ”Not my problem“. Terwijl later ook nog eens bleek dat die man Nederlands sprak. We mochten mee, maar nergens konden we zitten , mochten ook niet tussen de treinwagons zitten. Never nooit meer die vereniging.

17 augustus 2022

Goed product, waardeloze after sale service

Reizen met Thalys is erg prettig. De stoelen zijn fijn, het personeel vriendelijk en als je op tijd bent kan je een kaartje kopen voor een gunstige prijs.

Echter wanneer het mis gaat met Thalys, dan gaat het ook goed mis. Tijdens ons laatste reis kwam de trein te stranden in Antwerpen, terwijl onze bestemming Rotterdam was. Na 2 uur wachten kwam het verlossende woord dat de trein niet verder zou reizen en dat we een hotel konden boeken op kosten van Thalys.

Twee weken later wilde ik Thalys benaderen voor de hotelkosten. Helaas heeft de website hier geen formulier voor. Een mailadres hebben ze ook niet en dan blijft bellen het enige alternatief. Voor 30 cent per minuut bovenop de kosten om naar België te bellen, mag je een half uur in de wachtrij staan. Helaas door de medewerker verkeerd geïnformeerd en moest ik wederom bellen (en weer een half uur in de wachtrij staan).

De tweede medewerker heeft mij helaas wederom verkeerd geïnformeerd en na nog een keer bellen is het mij eindelijk gelukt om een mail met bijlagen bij Thalys te krijgen.

Maar hier houdt het verhaal helaas niet op. Ipv van het vergoeden van de hotelkosten is mij een restitutie aangeboden van 50% van het kaartje. Ipv ruim 200 euro werd het verhaal afgedaan met 17,50.

Dus wederom gebeld naar de klantenservice. Ditmaal een uur in de wachtrij, maar daarna werd ik goed geholpen door een medewerker. Op het ontbijt na wordt alles vergoed en dat is een redelijke uitkomst.

Het enige nadeel is dat ik waarschijnlijk het volledige bedrag mag besteden aan mijn telefoon rekening en daarom krijgt Thalys maar éen ster.

16 augustus 2022

Zwaar verouderd en zeer langzaam

Op tijd vertrokken uit Parijs. Maar in Brussel natuurlijk weer vertraging. Verder zijn de treinen vreselijk verouderd. Toilet en spoelen niet door en zitten vol met poep. Bij Thalys moeten ze eens een voorbeeld nemen aan de treinen in Frankrijk. Ruime stoelen, goede tafels en simpel weg snel (het heet niet voor niets “hoge snelheid trein”) ! Sta op het moment al weer bijna 30 min stil. Step it up Thalys. Dit is beschamend!

15 augustus 2022

beste conducteur ever

Volgens de interrail app kon ik niet reserveren, terwijl op de heenweg zonder reserveringen alsnog veel plekke leeg waren. Eenmaal bij Gare Du Nord even met conducteur Tom gepraat die mijn hele reis heeft gered! Hij is de aardigste conducteur die ik ooit heb ontmoet, en stemde in om mij te helpen met een ticket kopen. Dankjewel Tom!!

4 augustus 2022