Bestelling sneakers. Ondanks bericht van levering de volgende dag: niets ontvangen. Bericht na reclamatie: het komt later. Niets. Daarna: we hebben uw retourzending ontvangen. Nogmaals behalve klagen... Toon meer

5 sterren recensie gewist, en veranderd naar een 1 sterren review! Snap niet dat er nog mensen zijn die meer dan 1 ster geven de laatste maanden! Ze raken serieus massaal je retouren... Toon meer

Bestellen ging heel simpel en de items zijn snel en probleemloos geleverd. Ik geef 4 sterren omdat ik het retourproces niet heb hoeven gebruiken en derhalve daar geen ervaring mee heb wat Zalando bet... Toon meer

Niks kopen bij zalando mensen. Omdat als je iets retour wilt verzenden ben je je geld kwijt of als je voor achteraf wilt betalen moet je betalen zelfs als je je pakje retour hebt verzonden. Rechtsverk... Toon meer

1. Schoenenwinkel

Over Zalando

Informatie afkomstig van verschillende externe bronnen

Do you have questions or would you like to contacts us? Visit our FAQ for more information.

1,9

Slecht

TrustScore 2 uit 5

13K reviews

Heeft nog niet op negatieve reviews gereageerd

Oplichters pas op

Oplichters pas op! ik heb mijn bestelling geanuleerd gouw weg hier! mij zijn ze kwijt als klant en hopelijk lezen meer mensen deze review en dat mensen bewust zijn om elders te bestellen

14 april 2026

WAT EEN VERSCHRIKKELIJK BEDRIJF!!!

Euuhhhh wat ging er mis!!!!!!! Wat een vreselijk bedrijf, bestel 2 jassen en krijg 1 jas met een broek. En heb het 6 maart terug gestuurd het was 9 maart ontvangen bij het depot.
Nu pas vandaag mijn geld terug gekregen op 13 april ik ben er 4 weken mee bezig geweest wat EEN DRAMA. Moest een rechtsverklaring invullen nou ze hebben het 13x keer ontvangen per mail.
Ze liegen aan de telefoon we kunnen het bestand niet openen nou dat konden ze wel.
Ze wisten mij uit leggen dat er een 2de vakje aangevinkt moest worden, als je het niet kan openen waarom vertel je mij dit nieuws dan.

Nooit weer zalando voor mij, ik heb rechtsbijstand erbij gehaald om mijn geld terug te krijgen die zeiden binnen 5 werkdagen moet het geld terug zijn op de rekening. Volgens zalando binnen 14 dagen moest het terug zijn op mijn rekening.
Nou daar hebben ze zich zelf niet eens aangehouden want het is nu pas na 4 weken dagelijks ermee bezig te zijn geweest terug gestort op 13 april.
Als ze zich nu eens bezig houden met het controleren van de orders wat ze daadwerkelijk sturen, ipv het gezeik dat een klant er zolang mee bezig moet zijn om zijn of haar geld terug te krijgen………
Wat een shitbedrijf!!!!!!!
NOOIT GEEN ZALANDO WEER VOOR MIJ!!!!!

13 april 2026

Slechte klantenservice

Ik heb een maat 48 besteld, krijg ik maat 58 binnen. Ik moet op hun kosten retourneren, en 14 dagen wacthen voor mijn geld terug. Ik krijg geen kompensatie voor hun fout, en dat ik moet watchen en de items terug brengen.

6 april 2026

15 jaar klant bij Zalando

15 jaar klant bij Zalando! Reden voor een feestje? Nee hoor, niet bij mij. Een week na mijn bestelling, ontvang ik een felicitatiemail met 10% korting met een geldigheid van 28 maart t/m 26 april. Toen ik vroeg of dat ook op mijn laatste bestelling toegepast kon worden, kreeg ik te horen dat dat absoluut niet mogelijk was. (Alsof je meteen wéér een bestelling gaat plaatsen). De enige mogelijkheid om voor de korting in aanmerking te komen, was om mijn bestelling terug te zenden en dan opnieuw te bestellen, terwijl ik de kleding al gedragen heb! Verder was er technisch niets mogelijk: geen terugboeking, geen cadeaubon, niets. Dat maak je mij echt niet wijs. Wat een ongelofelijk slechte klandizie. Ik ga er niets meer kopen en ik was best een goede klant.

5 april 2026

Heb onlangs mijn verschillende kleding…

Heb onlangs mijn verschillende kleding stukken terug verkocht aan zalando. Je krijgt daar dan een cadeaubon voor om op zalando te shoppen.
Nu heb ik dat dus gedaan, kreeg mijn mail waarop staat dat er 1 item niet goed was voor verkoop en dat ik het in cadeau restitutie terug krijg. Maar ik wil het terug en nu zeggen zij dat het item niet in de doos zat. Ik raad het dus niemand aan om u kleding te verkopen aan zalando. Heel slechte ervaring en service 000. Vind dit een heel spijtige zaak. Nooit of te nooit zal ik dit nog doen.

2 april 2026

Slecht!!! Bestel er nooit meer.

Ik heb schoenen in maat 38 besteld, ontvang maat 39.
Teruggestuurd en opnieuw maat 38 besteld, kreeg weer maat 39.
Een boos bericht gestuurd of ze even willen controleren voor ze verzenden en nog een poging gedaan, en WEER maat 39 ontvangen terwijl ik 38 heb besteld.
Nu ben ik er klaar mee.
Ik heb de reviews niet bekeken omdat Zalando vroeger altijd goed was maar ik bestel er nu echt nooit meer.
Hoe krijg je het voor elkaar om 3x achter elkaar de verkeerde te sturen!

31 maart 2026

Meestal gaat het goed maar…..

Meestal gaat het goed. Maar nu is mijn pakket retour afzender en moet ik contact opnemen. Via app/website geprobeerd. Maar daar kom ik niet verder dan faq. Contact gegevens vind ik niet. E-Mail adres gegoogled maar krijg no-reply en wordt verwezen naar faq en hulp en contact. Grrrrrr!!!! Ik hoop dat zalando dit leest en mij laat weten hoe ik contact kan opnemen per e-mail of contactformulier

25 maart 2026

Ik heb 2x sneekers besteld

Ik heb 2x sneekers besteld
En elke keer gaat het mis bij de levering (post.nl)
Terwijl er andere leveringen ook via post.nl wel gewoon geleverd worden
Zalando legt de fout bij de leverancier en doet er verder erg weinig aan
Vroeger waren ze betrouwbaar
Nu helaas niet meer....

24 maart 2026

Bestelling kwijt

Bestelling van €255 verkeerd geleverd door PostNL en vervolgens maakt Zalando het mij verschrikkelijk moeilijk en eist een formulier in te vullen. Ik bestel NOOIT meer wat bij Zalando.

13 maart 2026

Twee bestellingen geplaatst - geen levering, geen contact, wel mijn geld weg

Twee bestellingen geplaatst, het is verzonden maar wordt dagen "verwerkt door verzender", vervolgens wordt het niet geleverd en teruggestuurd na de afzender, Zalando. Ik moet 14 dagen wachten totdat ik mijn geld krijg. Puntje bij paaltje heb ik niets en zij 3 weken lang mijn geld. Dit met geen mogelijkheid op direct contact hierover. Ze beschouwen het als een retour, maar dat is niet het niet, het is een gefaalde regeling. Ik ben daarom niet gebonden aan de 14 dagen wachttermijn. Ik wil mijn geld direct terug en goed contact hierover.

21 maart 2026

Onterechte incasso en dreiging met juridische stappen ondanks bewijs

Ik heb een zeer slechte ervaring met Zalando en het incassotraject dat daarna is gestart.

Ik heb twee artikelen in één pakket geretourneerd via DHL. De ontvangst is bevestigd. Eén artikel is uiteindelijk pas maanden later verwerkt, maar het andere artikel zou volgens Zalando “niet in het pakket hebben gezeten”.

Ondanks dat ik bewijs heb aangeleverd en de vordering meerdere keren heb betwist, blijven zowel Zalando als PAIR Finance B.V. standaardreacties sturen zonder inhoudelijk op mijn situatie in te gaan.

Er wordt zelfs gevraagd om bewijs van het inpakken, wat niet redelijk is. Intussen is de vordering verhoogd met incassokosten en blijf ik herhaaldelijk e-mails ontvangen met betalingsverzoeken en dreiging met een gerechtelijke procedure.

Ik ervaar dit als zeer belastend, zeker omdat de vordering inhoudelijk betwist is en het probleem lijkt te liggen in de retourverwerking van Zalando.

4 augustus 2025

Titel: Incassotraject ondanks betwiste levering en onduidelijke retourverwerking

Ik wil mijn ervaring delen met Zalando en hun incassopartner PAIR Finance, omdat ik inmiddels al lange tijd in een frustrerende en onduidelijke situatie zit.

Ik heb een bestelling betwist omdat het pakket nooit bij mij is afgeleverd. Vanaf het begin heb ik dit gemeld en ik heb correspondentie aangeleverd met vervoerder DHL waarin wordt bevestigd dat er leveringsproblemen op mijn adres waren.

Ondanks deze informatie blijft de vordering via een incassotraject doorlopen. In plaats van concreet bewijs van levering te tonen, wordt er verwezen naar interne processen zoals hoe een pakket in het magazijn zou zijn ingepakt. Dat zegt echter niets over de vraag of een pakket daadwerkelijk bij een klant is afgeleverd.

Tot op heden heb ik geen bewijs ontvangen waaruit blijkt dat het pakket daadwerkelijk aan mij is overhandigd, bijvoorbeeld een handtekening of andere vorm van ontvangstbevestiging.

Wat de situatie nog opmerkelijker maakt, is dat er nu – ruim anderhalf jaar later – wordt gesproken over het starten van een onderzoek. Dat roept vragen op, omdat dergelijke onderzoeken normaal gesproken plaatsvinden op het moment dat een bezorgprobleem wordt gemeld.

Daarnaast heb ik ook een andere ervaring gehad waarbij een retourpakket volgens de vervoerder correct is verwerkt en gewogen, wat erop wijst dat er inhoud in het pakket zat. Toch wordt door Zalando aangegeven dat dit retourpakket niet zou zijn ontvangen. Ook dit roept vragen op over de verwerking van retourzendingen.

Door deze combinatie van gebeurtenissen ontstaat voor mij een onduidelijk beeld over hoe klachten en bewijs in dit soort situaties worden beoordeeld.

Alle correspondentie, meldingen en bewijsstukken met betrekking tot deze situatie zijn door mij zorgvuldig bewaard en gedocumenteerd. Hierdoor is het volledige verloop van dit dossier inzichtelijk.

Als consument verwacht je dat aangeleverde informatie serieus wordt bekeken en dat er duidelijkheid wordt gegeven wanneer er twijfel bestaat over levering of retourverwerking. In deze situatie lijkt het dossier echter via een incassoprocedure te blijven doorlopen zonder dat de kernvragen worden beantwoord

13 maart 2026

Vvv bon gebruikt om te bestellen

Vvv bon gebruikt om te bestellen. Speciaal omgezet naar zalando voor bepaalde sneakers. Dag later schoenen dik in de sale. Kan dan niet meer verrekend worden. Moest ze opnieuw bestellen en dan later bellen zodat de vvv bon omgezet kon worden naar de andere sneakers. Kortom al een hoop gedoe. Vervolgens bel ik om de vvvbon om te zetten blijkt dat ik (op advies van zalando) achteraf betalen had gedaan (via Klarna) maar dat op rekening had gemoeten.
Kortom mag de schoenen zelf betalen en de vvv bonnen blijven open staan op zalando!
Slechte service en slecht geholpen en niet zoals ik het wilde.

11 maart 2026

K Swiss bij Zalando

Heb zondag 01 maart jl een paar tennisschoenen van K Swiss bij Zalando gekocht. Ging uit van makkelijk winkelen voor een redelijke prijs. Echter na ontvangst en wandelen op deze schoenen, Perfect, wilde ik nog een paar erbij in eventueel andere kleurstelling, toen zag ik een prijsverschil van € 80 met andere aanbieders, ik vind dit verschil gewoon veel te groot en koop niet weer bij Zalando!!!

1 maart 2026

Bestelling geplaatst bij Zalando

Bestelling geplaatst bij Zalando, maar pakket nooit ontvangen. Volgens Track & Trace zou het pakket bij huisnummer 29 zijn afgeleverd, terwijl PostNL eerder aangaf dat het op mijn eigen adres (23) zou zijn bezorgd. Huisnummer 29 heeft bevestigd niets te hebben ontvangen.

Ondanks deze tegenstrijdige bezorginformatie en mijn melding dat ik het pakket niet heb ontvangen, weigert Zalando de factuur te crediteren en stelt dat de beslissing “definitief” is, zonder concreet bewijs van levering te overleggen.

Volgens art. 7:11 BW ligt het verzendrisico bij de verkoper totdat de consument het product daadwerkelijk ontvangt. Helaas lijkt Zalando dit in mijn geval niet correct toe te passen.

10 maart 2026