Bestelling sneakers. Ondanks bericht van levering de volgende dag: niets ontvangen. Bericht na reclamatie: het komt later. Niets. Daarna: we hebben uw retourzending ontvangen. Nogmaals behalve klagen... Toon meer

Niks kopen bij zalando mensen. Omdat als je iets retour wilt verzenden ben je je geld kwijt of als je voor achteraf wilt betalen moet je betalen zelfs als je je pakje retour hebt verzonden. Rechtsverk... Toon meer

Pakket retour gestuurd staat ook een pakket van 2 kg op het verzendbewijs. Nu beweert zalando dat het pakket wel is aangekomen maar dat de artikelen er niet in zitten. Al het bewijs aangeleverd ze rea... Toon meer

Bestellen ging heel simpel en de items zijn snel en probleemloos geleverd. Ik geef 4 sterren omdat ik het retourproces niet heb hoeven gebruiken en derhalve daar geen ervaring mee heb wat Zalando bet... Toon meer

1. Schoenenwinkel

Over Zalando

Informatie afkomstig van verschillende externe bronnen

Do you have questions or would you like to contacts us? Visit our FAQ for more information.

1,9

Slecht

TrustScore 2 uit 5

13K reviews

Heeft nog niet op negatieve reviews gereageerd

Er op gewezen dat er geen of verkeerde…

Er op gewezen dat er geen of verkeerde korting wordt toegepast tijdens een aktie krijg je 4 keer (tot nu toe) een mail van een andere persoon (zal wel Ai zijn). Er werd gevraagd naar voorbeelden maar aangezien de aktie inmiddels beëindigd is kan dat natuurlijk niet. Netjes uitgelegd maar tevergeefs, ik krijg 3 mails van andere “medewerkers” die hetzelfde vragen…ik koop daar nooit meer wat. Zalando heeft voor mij voorgoed afgedaan.

2 december 2025

Zalando, waardeloos bedrijf, waardeloze klantenservice

Ik heb 2 items retour gestuurd in 1 verpakking naar hun partner bestseller, die zeggen dat er maar 1 item retour was gedaan, dit klopt niet, dat heb ik aangegeven, ik wordt niet gelooft en moet nu het andere item betalen wat ik dus niet heb omdat zij dat hebben of hebben kwijt gemaakt, dat ga ik dus niet doen, wat een waardeloos bedrijf, ze zijn mij voorgoed kwijt als goede klant. De reactie van Bestseller is ook waardeloos om alles op zalando af te schuiven want bestseller heeft aan zalando gemeld dat ze maar liefst 3 items zogenaamd niet hebben ontvangen, dus Zalando acteert alleen op de meldingen van Bestseller, en daar gaat iets echt niet goed want het klopt echt niet dat ze mijn items niet hebben, hoe kan dat, wanneer ik alles netjes heb opgestuurd per DHL? Zoek nog maar eens goed in jullie magazijn Bestseller!

29 november 2025

Ruk klantenservice

Een pakketje besteld met 4 items waarvan ik 3 heb teruggestuurd. Het iten wat ik heb gehouden nota bene al betaald. Deze retour heb ik 12 oktober met picnic meegegeven. Ik kreeg een mail van picnic dat ze het hebben opgehaald met track and trace. Na een tijdje kreeg ik de eerste betaalherinnering. Ik heb echt zonder overdrijven 13 keer of meer zelfs met klantenservice zalando, picnic en postNL contact opgenomen. Zalando wilde mijn bewijsje als in de mail van picnic niet accepteren en stuurde steeds als reactie dezelfde mail vanuit steeds een ander persoon van de klantenservice. Vandaag de laatste betaalherinnering ontvangen. Moet ik nou echt 100 euro gaan betalen voor spullen die ik 12 oktober geretourneerd heb? Ze mogen alles afzoeken, ik heb de spullen niet meer. Ze weigeren ook zelf contact op te nemen bij postNL. Alle correspondentie die ik heb gehad met de 3 partijen plus de mail waar duidelijk in staat dat picnic het pakket van mij ontvangen heeft is voor zalando niet voldoende. Ruk service! Ik bestel hier NOOIT meer. Zou het zeker niet aanraden!

28 november 2025

Mijn ervaring met Zalando is uitstekend!

Mijn ervaring met Zalando is overwegend positief. Ik vraag me vaak af waar de negatieve reacties vandaan komen, omdat ik zelf nooit problemen heb gehad. Ik heb regelmatig contact met de klantenservice en telkens word ik vriendelijk en snel geholpen. Het fijne is dat ik niet eerst een eindeloze wachttijd of doorkiesnummers hoef te doorlopen, wat ik bij andere bedrijven wel eens ervaar.

Ook vraag ik altijd om een bevestigingsmail van wat er afgesproken is, en zelfs dat gaat altijd prima. De levering is snel, en met de trackinglink weet je precies waar je pakket is. Het retourproces verloopt eveneens soepel, en je kunt ook achteraf betalen, wat voor mij altijd handig is.

Ik kan me echt niet voorstellen wat je als klant nog meer zou willen. Misschien heb ik gewoon geluk, maar ik heb alleen positieve ervaringen gehad met Zalando. Voor mij is het een betrouwbare en klantgerichte webshop!

18 november 2025

Slechte service die steeds slechter…

Slechte service die steeds slechter wordt. Call center zit allang niet meer in Europa, dus kan je nergens heen met je klachten over aankopen en retouren. Aankoop gedaan en die gecanceld omdat het om een kinderschoen ging. Met geen mogelijkheid kon er iets worden aangepast. Dus was het wachten op geld terug. En dat geld, mijn geld komt maar niet terug. Misschien pas na 2 weken. Dus wordt er met mijn geld, geld verdiend.

Update: nadat ik deze review plaatste en nadat ik bij THUISWINKEL keurmerk een klacht indiende kreeg ik dezelfde dag mijn geld teruggestort. Ik heb meteen mijn account verwijderd. Het is zaaks dat meer mensen melding maken over deze praktijken. Bedrijven mogen niet zomaar geld achterhouden. Ze moeten direct het geld bij annulering of retourneren terugstorten. Gebeurt dat niet dan is er de fact sprake van een onrechtmatige daad.

21 november 2025

retourneren, privacy

Bestellen kan gemakkelijk met alleen initialen en achternaam. Retourneren dan moet je een account aanmaken en moet je verplicht je voornamen geven. Daarbij staat dan al dat ze je van alles toe zullen sturen op je mail. Ik wil geen account, mijn mailadres hebben ze al, ik wil geen informatie geven die privé zijn en niet ter zake doen. Zonder mijn voornamen te geven, wel initialen, kan ik niet retourneren.... Op de site staat geen klachtenprocedure. Pas bij de 3e persoon als ik alleen om de klachtenprocedure vraag, kan het wel...

27 november 2025

Dit noem ik nou echte klantenservice!

2 dagen geleden een mooie coach tas tijdens de black friday korting besteld. Mijn tas is nog niet binnen maar zag dat er vandaag nog meer korting op dit artikel was toegepast. Dus ik bel de klanterservice op en in nog geen 8 minuten is het geregeld: het verschil wordt terug overgemaakt. Geen gedoe, gewoon echt goede service. Dankjewel Zalando!

25 november 2025

We hebben 4vouchers van €25 gekocht via…

We hebben 4vouchers van €25 gekocht via woolsocks en zouden een sportvoucher van €15 krijgen die te besteden was bij.minimaal €30. Nu ging dit mis en hebben ze de vouchers opnieuw gestuurd, weliswaar maar 3 ipv 4 en deze diende bij minimaal €45 besteed te worden. Na herhaaldelijks mailen en telefoneren is dit nog steeds niet opgelost. Wat een slechte klantenservice. Meer dan een halfuur in de wacht en zonder resultaat. We wilen graag binnen de 24u een reactie want we wilden graag nog gebruik maken van deze vouchers voor blackfriday.

24 november 2025

Besteld ritual cadeau Sweet Jasmine

Besteld: ritual cadeau pakketje maand november 2025. Netjes op tijd geleverd voor kerstcadeau. Echter exp. datum is 11/25. Aldus bij geven van cadeau bij kerst 12/25 is het overtijd !!! Gebeld: kreeg het adviesof we de cadeau verpakking uit de verpakking wilden halen om het alsnog buiten de cadeauverpakking te geven. Halloo ….. de exp.datum is verstreken, prutsers !! Optie terugsturen en opnieuw bestellen was een tweede advies? Dus nog een keer opnieuw de exp. datum over tijd ontvangen? Dacht het niet. Samengevat: je wordt genaaid en het zijn prutsers!! Zalando een fijne kerstgedachte toegewenst.

21 november 2025

Ik heb vandaag een korting code…

Ik heb vandaag een korting code gekregen via de mail. In diezelfde mail kun je naar de Zalando site en dat heb ik gedaan, vervolgens een leuke trui besteld en bij het invoeren van de korting code geeft hij aan dat deze voor iemand anders bedoeld is. Hoe dan? in mijn mail? dus gebeld met de klantenservice en deze kwam met het verhaal dat ik een ander account gebruik dan die van de korting code...... uhhh meneer, ik gebruik de mail die Zalando aan mij heeft gestuurd met de link erin van jullie die direct naar jullie pagina gaat. Hoe kan het dan een ander account zijn? komt er weer een onzin verhaal....... Kortom, we geven korting maar u krijgt hem niet!

19 november 2025

Klacht

Titel: Retour wél door Zalando verwerkt… behalve het duurste artikel

Ik ben enorm teleurgesteld in Zalando. Ik heb een bestelling volledig in één pakket geretourneerd. Alle artikelen zijn zonder problemen door Zalando verwerkt — behalve de Tom Ford zonnebril die in exact hetzelfde pakket zat.

Volgens de klantenservice is mijn retour “niet ontvangen”, terwijl ze de overige artikelen uit datzelfde pakket wél hebben terugbetaald. Hoe kan dat? Het voelt alsof er totaal geen controle is bij hun retourverwerking.

Tot overmaat van ramp heb ik zelfs een deurwaardersbericht ontvangen voor een artikel dat ik gewoon heb teruggestuurd. Ondanks mijn uitleg en bewijs blijft Zalando bij hun standaardreactie in plaats van het probleem serieus te onderzoeken.

Dit is voor mij een schokkende en frustrerende ervaring. Ik bestel al jaren bij Zalando, maar dit is echt onacceptabel. Ik hoop dat Zalando dit intern oppakt en klanten eerlijk behandelt, want zo ga je niet met mensen om.

18 november 2025

Zalando had een tijdelijke actie…

Zalando had een tijdelijke actie “SINGLES22”. Bij het afrekenen blijkt er een systeemstoring te zijn. Klantenservice chat gesprek gevoerd en die doen niks voor je. Heb screenshot van mijn aankoop met de korting en toch weigeren ze om eea coulant af te handelen. Sinds vandaag is de nota zelfs 5 euro hoger ipv bijna 19 euro korting. Eerst een lokkertje en daarna de deceptie. Slechte zaak Zalando.

12 november 2025

Vreselijke klantenservice

Vreselijke klantenservice! Meermaals contact met jullie opgenomen omdat 1 artikel uit mijn retourpakket (naar jullie partner) niet correct werd verwerkt. Jullie weigeren gewoonweg om dit opnieuw te onderzoeken hoewel ik perfect kan bewijzen wat ik retour stuurde en wanneer. Ik ga niet betalen voor iets wat jullie in goede orde ontvingen... De grammages uit het pakket, het verzendbewijs,... spreekt allemaal voor zich. Mijn rechtsverklaring willen jullie niet accepteren. Waarom dan vragen om dit in te vullen?
Verder meerdere keren antwoorden gekregen die totaal naast de kwestie liggen (voorbeeld: 'Uw pakket is wel degelijk geleverd' terwijl de discussie gaat over 1 van de 3 geretourneerde items die niet verwerkt werd.) Toevallig kwam het geretourneerde item, op de dag dat mijn andere 2 items als retour werden verwerkt, wel terug online beschikbaar na een tijdje uitverkocht te zijn. Hoe verklaren jullie dit dan? Daarnaast een beschadigd item ontvangen EN in een andere bestelling slechts 1 deel van een set met 2 stuks. Hoewel hier melding van te hebben gemaakt, willen jullie mij ook laten betalen voor die halve set terwijl deze alsook (na melding/klacht) retour werd gestuurd . Oplichters!!!

12 november 2025

Winterjas gekocht en al snel stuk

Mijn dochter kocht een winterjas na anderhalve maand al stuk
Moet nu de jas terug sturen en weet niet wat er dan gaat gebeuren of wanneer er een oplossing komt
Wat een matige service van zo een groot bedrijf

5 november 2025

Hele slechte service

Hele slechte service, na 3x dragen is mijn nieuwe jas kapot. Stuurde foto’s op van het gat. Moet ik hem retouren kan 15 dagen duren omdat ze hem eerst moeten controleren en loop ik nu 15 dagen zonder winterjas.

5 november 2025

NIET MEER BESTELLEN!!

NIET MEER BESTELLEN!!
Een gewaarschuwd mens telt voor 2. De reviews over de retouren verwerking kloppen allemaal. Ik heb een pakket laten ophalen via de retouren portaal ophaalafspraak. Netjes alles verpakt, retourlabel erop en aan post nl meegegeven. Nu wordt er beweerd dat dit pakket nooit is opgehaald, geen track & trace. Echter wel een mail van Zalando dat het pakket is opgehaald. Maar omdat er geen track en trace is kan ik ruim €200 euro aan spullen betalen die ik niet in huis heb. Ik heb aan mijn retourplicht voldaan.

Zalando wil hierin absoluut niet meewerken, voor mij nooit maar dan ook nooit meer Zalando!

28 oktober 2025

De klantenservice is werkelijk een…

De klantenservice is werkelijk een ramp. 3 paar schoenen terug gestuurd. Moesten twee paar naar Zalando en één paar naar New Balance (Partner Zalando). Eén paar verwisseld, dus daar begon het mee (was dus mijn schuld). Kreeg snel het juiste paar dat naar Zalando ging terugbetaald. De andere twee paar moest ik Rechtsverklaringen in vullen. Gedaan en in de beantwoordmail naar bijvoorbeeld Jantje gestuurd, daarop kreeg ik een mail van Pietje dat de nummers niet klopten, dus weer veranderd en naar Pietje gestuurd, kreeg ik weer een mailtje van Karel enz. Uiteindelijk heb ik van twaalf verschillende dames en heren mails gehad dat het nog niet klopte. Werken dus gruwelijk langs elkaar heen wat bij mij tot grote ergernissen, woede en stress zorgde. Telefonistes wel vriendelijk ondanks mijn boosheid maar het loste niets op. Uiteindelijk vandaag geld terig gekregen. Maar voor mij NOOIT meer Zalando.

23 oktober 2025

Beste klantenservice van Zalando,

Beste klantenservice van Zalando,

Ik neem contact op over mijn bestelling 10203187420401.

Ik heb alle artikelen in één pakket retour gestuurd, maar volgens uw administratie is er één artikel niet ontvangen. Dit is onjuist.

Ik heb:

Alle artikelen zorgvuldig in hetzelfde pakket verpakt
Het pakket op tijd retour gestuurd via post nl
Het bewijs van retour (track & trace) bewaard
Inmiddels ook de rechtsverklaring ingevuld en opgestuurd

Toch heb ik tot op heden geen correcte verwerking van mijn retour ontvangen.

Ik verzoek u dringend om mijn retourzending opnieuw te onderzoeken en het ontbrekende artikel alsnog alle artikelen te crediteren.

Hieronder nogmaals de gegevens:

Ordernummer: 10203187420401
Retourdatum: 15/09/2025
Track & Trace-nummer: 3SEAGK123786150
Ontbrekend artikel volgens Zalando: MBN24LO3B-Q11
Maat 98/104

Op twee verschillende manieren het retour formulier ingevuld omdat elke collega van jullie op een ander manier aangeeft wat ik moet invullen.

Jullie blijven beweren, dat er een artikel ontbreekt en niet retour is gegaan. En blijven mij met de kosten opzadelen!

Dit is niet de eerste keer! Rechtsverklaring ingevuld en alsnog blijven jullie beweren dat het niet klopt!!!

Belachelijk
!!!