Heb je enkele jaren gezeten bij deze leverancier met volle vertrouwen, ga je overstappen naar een nieuwe leverancier krijg je een factuur van boven de 1000€ wat niet klopt laat je een dispute openen... Toon meer
Ben sinds 2018 klant van Vrijopnaam. Nooit een reden tot klagen gehad, niet alleen omdat we elk jaar geld teruggestort krijgen. Ben lid geworden omdat Vrijopnaam maatschappelijk verantwoord bezig is!... Toon meer
De menselijke maat. Een duidelijke en vriendelijke manier van communiceren. Zowel aan de telefoon als via email. Ik ben nieuwe klant. Had wat vragen. Kreeg duidelijk antwoord. En snel. Verder vind ik... Toon meer
Altijd als ik de klantenservice van Vrijopnaam spreek is dit een top ervaring. Ook nu weer. Super snel te woord gestaan, hele vriendelijke medewerker die snel de juiste informatie paraat heeft en graa... Toon meer
Zonopnaam Energie (voorheen Vrijopnaam) maakt zelf zonnestroom bereikbaar voor iedereen in Nederland, ook zonder eigen dak. Met kleinschalige en ecologische zonneparken wekken we duurzame energie op én versterken we de natuur en biodiversiteit. Zo werken we samen aan een groener en minder afhankelijk Nederland. Sinds 2018 ontvangen we hiervoor het hoogste oordeel van Greenpeace.
Nederland
Heeft 100% van zijn negatieve reviews beantwoord
Dit bedrijf zijn de grootste oplichters op de markt.
Betaal 900 euro op moment terwijl ik hiervoor bij een andere leverancier +- 300 euro per maand betaalde.
Verbruik schiet omhoog maar het is altijd hetzelfde geweest in ons huishouden dus geen verandering met apparaten.
Pas op en wees gewaarschuwd voor dit bedrijf dat echt het lef heeft om 3x zo duur te zijn dan de rest van de leveranciers.
Ik herhaal 900 euro per maand !!! voor stroom en gas !!!!
We zijn erg tevreden. Ze bieden een goede prijs, een overzichtelijke website met verbruiksgegevens, en een prima klantenservice. We hebben zonnepanelen bij hen gekocht, en de opgewekte energie wordt verrekend met ons verbruik. Er zijn geen kosten voor teruglevering. We hadden meer panelen dan nodig, en het overschot wordt door hen teruggekocht tegen de aankoopprijs, waarbij rekening wordt gehouden met de gebruiksduur. Echt een aanrader!
heb er tien maanden gezeten beloven mooie prijzen rot toch op me verbruik was ook ineens aanzienlijk omhoog gegaan terwijl ik er al 13 jaar woon en niets veranderd is aan mij gebruik heel vreemd begrijp dat de prijzen van energie hoger waren als jaren daarvoor maar niet me verbruik die ineens schandalig omhoog ging klopt hekemaal niks van !!!
Door een onterechte overstap die ik niet op eigen initiatief had gedaan zou ik ineens volgens zeggen van Vrij op naam b.v. als wanbetaler op een krediet check registratie (EDR) staan wat zeer opmerkelijk te noemen is omdat tot voor kort geleden nog klant bij hun was
Ik was sinds augustus 2023 klant bij Vrij Op Naam b.v. totdat ik ineens op 17-01-2024 bericht kreeg dat ik overgestapt was naar een andere energieleverancier later bleek het om een onterechte overstap te zijn die door de betreffende energieleverancier was veroorzaakt.
Echter toen dit achter de rug was wilde ik mij weer terug aanmelden bij Vrij Op Naam b.v. tot mijn grote verbazing vroegen ze deze keer aan mij een waarborgsom van €1000 te betalen vond dit opmerkelijk van Vrij Op Naam b.v. omdat ik notabene tot 2 maanden terug nog klant bij hun was Later ben ik ik erachter dat het te maken had ivm nieuwe bankrekening hierdoor was de laatste nota gestorneerd en werd deze teruggeboekt
Ik heb Vrij Op Naam hierover dmv een mailbericht hierover ingelicht en de situatie uitgelegd en daarmee zou de kous afgedaan zijn en heb in goed overleg met een medewerkster van Vrij Op Naam b.v. een betalingsregeling getroffen en heb tevens tot op heden netjes aan deze betalingsregeling voldaan het ging immers maar om 1 maand achterstand dit zou dus geen reden of argument moeten kunnen zijn om iemand af te wijzen.Gezien de hoogte van het waarborgsom van €1000 van Vrij Op Naam b.v. zie ik dit als een duidelijke afwijzing mbt mijn persoonlijke aanmelding..!
Door deze ontstane situatie moest ik met spoed op zoek een andere leverancier.
Vrij Op Naam b.v. heeft mij vanwege 1 maand achterstand afgewezen maar gaven als reden een negatieve registratie bij het EDR later bleek dat ze hierover hebben gelogen ik heb naar aanleiding hiervan n.l. bij EDR een kredietwaardigheid check aangevraagd mbt mijn persoonlijke gegevens en deze was n.l. positief
ipv negatief zoals Vrij op naam beweerde
Er werd er immers aan mij nooit een waarborgsom gevraagd alvorens een aanmelding.
dit gaat eigenlijk nergens meer over!
Ondanks de afwijzing en de hoge waarborgsom heb ik getracht om mij meerdere malen mij alsnog bij Vrij op Naam b.v. aan te melden en heb ook geprobeerd om met andere naam gegevens van mijn vrouw en dochter een nieuwe aanvraag in te dienen maar ook deze aanvragen kwamen er niet door en werd ook aan hen een waarborgsom van €1000 gevraagd dit is typerend en zeer opmerkelijk van Vrij Op Naam b.v. als bedrijf ( als je dit een bedrijf mag noemen).!
Naar aanleiding van deze aanmeldingen ben ik vervolgens door een meneer telefonische benadert die mij op een afzijdig en dreigende toon verzocht om geen aanmeldingen meer te doen via hun site omdat dit toch geen zin heeft en ik toch niet door zou komen met mijn aanvragen toen ik vervolgens deze meneer aansprak op zijn houding en toon door de telefoon begon hij mij uit te lachen en zei dat ik hoeveel aanmeldingen ik ook zou doen ik er toch niet in zou slagen om door te komen.
Ik merkte ik aan de houding van deze meneer dat hij persoonlijk ervoor zou zorgen dat mijn aanmelding niet door zou komen.
ik heb dan ook zoiets in heel mijn leven nog nooit meegemaakt.
Maar het alle opmerkelijkste aan deze meneer was het feit dat deze meneer van Vrij Op Naam b.v. mij had voorgelogen dat door de EDR registratie hun de waarborgsom moeten vragen maar in weze denk ik dat op persoonlijke benadering afgewezen ben door Vrij op Naam
Dit is de 1e keer dat ik geconfronteerd word met een verzoek om eerst een waarborgsom te betalen door de werkwijze en de machtspositie van deze meneer van Vrij Op Naam b.v. ben ik afgewezen en dit waarschijnlijk voor een lange periode dit is niet Fair van Vrij op naam b.v. bij een aanvraag behoort iedere mens gelijk behandeld te worden!!
ik zou dan ook iedereen die zich oriënteert om bij Vrij op naam b.v. klant te worden willen waarschuwen om eerst 2x na te denken voor je in zee gaat!!! met deze energie maatschappij!! want je hoeft maar 1 maand achterstand op te lopen en je krijgt gelijk met een merkwaardige werkwijze te maken.
Er moet iets gebeuren want,wat Vrij Op Naam b.v. en deze meneer doen/vanuit hun machtspositie doet/doen kan en mag niet.!!
enkel vanwege mijn naam en 1 nota achterstand.
In mijn inziens wordt hier gewoonweg misbruik gemaakt van een machtspositie van deze meneer met goedkeuring binnen de organisatie van Vrij Op Naam b.v.
Ik was niet ontevreden over deze energieleverancier, totdat vrijopnaam ineens kosten ging rekenen voor het salderen van stroom van mijn zonnepanelen. Het ergste vond ik nog wel dat ze er pas rijkelijk laat over communiceerden, pas nadat de het al stiekem op een tarievenblad voor de komende maand gezet hadden. Dat was de aanleiding om mijn variable contract op te zeggen
Vrijopnaam verplicht nieuwe klanten om een telefoongesprek te voeren, wat ik niet kan, en is dus niet beschikbaar voor mensen met een beperking.
Het contact hierover met de klantenservice was helaas frustrerend.
Ik ga dus op zoek naar een andere/betere leverancier.
Erg goede ervaring met Vrijopnaam, goede communicatie, vriendelijk, en door de zonnepanelen wek je zelf energie op zonder gedoe met zonnepanelen op je dak. Ik kan het iedereen aanraden.
Verschrikkelijk bedrijf, NIET MENSELIJK. 1 automatische incasso = direct een afsluitingsbrief van netbeheerder! Als je hier over belt word je ronduit onbeschoft te woord gestaan. Mijn advies, ga NIET met dit bedrijf in zee.
Vrijopnaam (VON) voert de salderingsregeling uit op kwartaalbasis (of tarieftermijn zoals ze het noemen). Dit is tegen de wet - wat VON ook beweert. De toezichthouder, Autoriteit Consument en Markt (ACM) is hier glashelder over: "Saldering moet over het totale verbruik van uw jaarafrekening of eindafrekening gaan. En salderen mag ook niet per maand of kwartaal." .
Daarnaast biedt VON ook nog eens de laagste terugleververgoeding in de markt, zoals de consumentenbond heeft uitgezocht. Deze twee praktijken kosten een gemiddeld huishouden met eigen panelen honderden euro's per jaar.
Tot nu toe was ik best tevreden over de geboden service, maar door deze praktijken heeft VON mijn vertrouwen verloren.
Nu erg ontevreden, valse beloftes, dure prijzen, minder qua opbrengsten zonnepaneel dan via website wordt verkondigd. Enkel reviews van medewerkers online plaatsen
Erg stug. Je maandbedrag wordt berekend met een app. Als de app het niet juist uitrekent, zoals het niet rekening houden met zonnepanelen, dan kan je bellen wat je wil maar je krijgt geen voet aan de grond.